Po privatizácii Biotiky sa slovenský farmaceutický priemysel skoncentroval do jedného strategického centra - Beer, Gabriel
Prezídium FNM SR rozhodlo o predaji 40,6 percent akcií Biotiky, a.s. Slovenská Ľupča v prospech spoločnosti G.V. Pharma, a.s. Prešov, hoci ponúkla menšiu kúpnu cenu ako manažérsko-zamestnanecká spoločnosť Biotiky. Tým sa farmaceutická výroba v SR dostala pod vplyv jednej skupiny. Zamestnanci Biotiky protestujú proti tomuto spôsobu privatizácie. Biotika potrebuje veľké investície. Zisk Biotiky v poslednej dobe poklesol. Budúcnosť slovenskej farmaceutickej výroby je v tzv. generickej výrobe liečiv.