Rast miest a kvalita životného prostredia - Čižmárová, Katarína
Vznik a vývoj miest. Urbanizácia a životné prostredie. Aktuálny vývoj urbanizácie. Nové koncepcie trvalo udržateľného rozvoja. Zosúladenie sídelného rozvoja s ekologickými podmienkami prežitia. Regulácia únosnej hranice koncentrácie obyvateľstva sídelných jednotiek.