Lokálna environmentálna zmena ako subjektívna životná udalosť - Schraggeová, M.
Vymedzenie a koncipovanie psychológie životného prostredia. Problematika životných udalostí. Radikálny zásah do životného prostredia obyvateľov žijúcich v bezprostrednej blízkosti vodného diela Gabčíkovo - životná udalosť. Psychologický výskum v tejto oblasti objasňuje lokálne environmentálne zmeny a ich vplyv na ľudí.