Informácia o rodinnej politike v Európe - Kondášová, A.
Hlavné nástroje rodinnej politiky krajín EÚ: 1. opatrenia finančnej kompenzácie rodinných nákladov uskutočňované prostredníctvom systému sociálneho poistenia, sociálnej pomoci a daňového systému, 2. opatrenia podporujúce zosúladenie pracovného a rodinného života, zamerané na zohľadnenie životných etáp rodiny a tvorbu podmienok a klímy priaznivej pre rodinný život.