Potrebujeme štátnu rodinnú politiku? 3 - Sopira, Boris
Sociálno-ekonomické podmienky života rodín. V priebehu piatich rokov ekonomickej transformácie 1989-1994 klesol hrubý domáci produkt v stálych cenách o 17,5 perc., úroveň spotrebiteľských cien vzrástla o 173,4 perc. a životných nákladov o 167,1 perc. Vytváranie základných podmienok na tvorbu príjmov jednotlivcov a ich rodín. Životné náklady domácností mladých rodín a domácností dôchodcov. Prvky priamej finančnej pomoci, ktoré tvoria sústavu spoločenskej pomoci rodinám s deťmi. Vznik súčasného systému dávok a ich určenie.