Sociální politika a determinanty jejího vývoje - Průša, Ladislav
Vývoj sociálnej politiky ovplyvňujú tri hlavné okruhy faktorov: demografický vývoj, ekonomické a sociálne faktory, spoločensko-politické determinanty. Vývoj vekovej štruktúry obyvateľstva. Dôchodkové zabezpečenie obyvateľstva. Populačný vývoj. Dynamika vývoja ekonomiky ovplyvňuje veľkosť vytvorených ekonomických zdrojov na krytie sociálnych potrieb.