Ženské hnutie a rodina: príbeh západného feminizmu - Chorváth, I.
Základným motívom ženského hnutia v USA a západnej Európe v šesťdesiatych rokoch bolo nerovnomerné postavenie žien v spoločnosti. Moderný feminizmus a rodina. Feminizmus a materstvo. Neo-feminizmus. Feminizmus a sociológia.