Transformačný proces a rozvojové problémy sídiel a regiónov na Slovensku - Gajdoš, P.
Transformačný proces na Slovensku prechádza nielen zmenami v oblasti spoločensko-ekonomickej, ale aj v sociálno-priestorovej. Zmena hospodárskych, spoločenských a politických podmienok vytvára novú dimenziu v socio-priestorovej situácii SR. Rozvoj regiónov a sídiel. Profilovanie nových rozdielov medzi regiónmi a sídlami.