Ordo-liberalismus a hospodářská politika - Klusoň, Václav
Modely transformácie centrálneho riadenia na trhové hospodárstvo. Priebeh transformácie ekonomiky v povojnovom Nemecku. Freiburgská škola a jej predstavitelia. Teoretické východiská ordo-liberálnej školy. Predstavitelia historickej školy, rakúskej národohospodárskej školy. Myšlienky hospodárskej sústavy (Wirtschaftsordnung). Ordo-liberálna teória hospodárskej politiky. Konštitutívne a regulatívne princípy súťaže. Poňatie dokonalej súťaže - jednotlivé princípy (W. Eucken). Štát a ekonomika. Ordo-liberálna teória.