Financování investičních projektů - Schroll, R.
Financovanie investičných projektov v súvislosti s ich hodnotením pomocou ukazovateľov, ktoré vyjadrujú faktor času (ČSH), vnútorné výnosové percento, index rentability a doba návratnosti, ktoré sa zakladajú na diskontovaných peňažných trhoch. Treba posúdiť úrok z úveru, vplyv dane z príjmu na úroky, priemerné náklady celkového kapitálu podniku a hodnotenie projektu z pozície akcionárov. Štruktúra financovania investičných projektov pred realizáciou projektu a po realizácii. Rozhodujúce kritériá pre investovanie. Financovanie menších projektov formou samofinancovania.