[Teória ekonomickej rovnováhy] - Melišová, Mária
Problematika rovnováhy a nerovnováhy, ich ponímanie a úlohy v ekonomickom systéme. Recenzovaná publikácia podáva výklad samostatnej teórie - teórie ekonomickej nerovnováhy. Publikácia sa skladá zo štyroch kapitol. Spôsob spracovania knihy je náročný, používa matematický aparát, grafy. Kniha je určená študentom, doktorandom a záujemcom o riešenie makroekonomických problémov .