Výzkum bezdomovství v Evropě - Horáková, Milada
Bezdomovstvo - problém, ktorý ešte nie je ako pojem medzinárodne definovaný. Problémy, ktoré bezdomovstvo prináša a vhodné formy sociálnej prevencie. Výskum bezdomovstva vo svete. FEANTSA (Féderation Europeenne d`associations nationales travaillant avec sans-abri) - Európska federácia národných organizácií pracujúcich s bezdomovcami - založená v r.1989 v Bruseli (cieľom je redukcia bezdomovstva v Európe).