K problematike zrážkovej dane pri obstaraní softwaru zo zahraničia - Frimmelová, A.
Príspevok sa zaoberá otázkou, v ktorých prípadoch je platiteľ dane z príjmov povinný uplatniť daň zrážkou pri platbách za obstaranie softwaru zo zahraničia (tzv. cross-border software). Software z hľadiska obchodného práva. Cross-border software podľa slovenských daňových predpisov. Cross-border software vo svetle Vzorovej zmluvy OECD. Klasifikácia platieb za software podľa komentára k VZ OECD. Príklady zdaňovania platieb za software. Prevod práv na použitie software v rámci zmiešaných zmlúv.