Požadavky na zveřejňování obchodních a derivátových aktivit rostou - Jílek, Josef
Metódy zverejňovania obchodných a derivátových aktivít bánk, obchodníkov s cennými papiermi a ďalších inštitúcií. Základom je odporúčanie Bazilejského výboru pre bankový dohľad a Technického výboru medzinárodnej organizácie komisií pre cenné papiere (IOSCO). Cieľ a požiadavky na zverejňovanie. Zverejňovanie úverového rizika, trhového rizika, likvidného rizika, vplyvu derivátov na výnosy. Súčasný stav zverejňovania vo svete.