Nabývací cena podílu na obchodní společnosti a družstva - Mikulec, F.
Účtovanie akcií akciových spoločností a družstiev podľa zákona č.563/1991 Sb. o účtovníctve (ČR). Účtovanie pri predaji akcií, ktoré boli vydané bývalým členom spoločností prevedených na akciové spoločnosti. Príklady, z ktorých vyplýva rozdiel pri predaji akcií, ktorých cena bola stanovená podľa opatrení transformácií družstiev a obchodného zákonníka, kde je obstarávacia cena ovplyvnená zvýšením vkladu pri zvyšovaní základného imania obchodnej spoločnosti z majetku prevyšujúceho toto imanie.