Asijský způsob - Jirásek, J.
Krajiny juhovýchodnej Ázie (Čína, Japonsko, Južná Kórea, Singapur, Hongkong, Tchaj-wan) sa vyznačujú nepretržitým ekonomickým rastom. Jednotlivé krajiny sa v spôsobe rozvoja ekonomiky zbližujú, formuje sa akýsi "všeázijský spôsob".