Ekonomické aspekty využívania pôdy v SR z regionálneho pohľadu - Ižáková, Viera
Dôležitou úlohou poľnohospodárskej politiky Slovenska je zabezpečiť 90 perc. základných potravín z domácej produkcie. Využitie produkčného potenciálu pôd. Zabezpečenie odbytu poľnohospodárskych výrobkov. Reštrukturalizácia poľnohospodárskej výroby. Rajonizácia výroby do vhodných pôdno-ekologických oblastí. Miera rentability poľnohospodárskej výroby na Slovensku.