Poznámky a statistické ilustrace k metodám podpory zemědělství v Evropské unii - Macháček, O.
Úpravy poľnohospodárskej politiky krajín EÚ po r. 2000. Podpora poľnohospodárstva členských krajín formou subvencovania cien poľnohospodárskych komodít nepriniesla očakávaný efekt. Návrhy reformy však prenášajú dôraz na priame finančné dotácie poľnohospodárskym subjektom podľa stupňa ich sociálnych a ekonomických potrieb. Hlavné prvky návrhu. Poľnohospodárska politika ČR a EÚ.