Nová pravidla obchodu. 12 - Jung, Z.
Komentované jednotlivé články Dohody o investičných opatreniach. Opatrenia nezlučiteľné so záväzkami podľa čl. XI: 1. Dohoda nestanovuje definíciu investičných opatrení majúcich vzťah k obchodu ani objektívne kritériá skúšky pre identifikovanie takých opatrení. Výnimky (čl.3). Rozvojové krajiny (čl.4). Oznámenia a prechodné opatrenia (čl.5). Transparentnosť. Výbor pre TRIMS. Konzultácie a urovnávanie sporov (články 6,7,8). Preskúmanie Dohody (čl.9). Záver.