Rukověť exportéra: Evropská unie
Dôležité informácie týkajúce sa zahraničného obchodu s EÚ, ktoré sú potrebné pre podnikateľov. Historický vývoj Európskej únie. Charakteristika Európskej únie. Spoločná obchodná politika. Colné pravidlá. Jednotný vnútorný trh. Európske normy, certifikáty. Uplatňovanie voľnej súťaže na vnútornom trhu. Kompetencie členských krajín v medzinárodných hospodárskych vzťahoch. Zmluvné dokumenty upravujúce vzťah medzi ČR a EÚ. Dôležité informácie.