Třetí pilíř mezinárodního obchodu: Světová obchodní organizace - Pospíšil, M.
Svetová obchodná organizácia - WTO ako nový subjekt medzi vládnymi medzinárodnými organizáciami, ktorá má hrať úlohu "tretieho piliera", na ktorom spočíva medzinárodný obchod. História vzniku GAT. Tokijské kolo. Uruguajské kolo. Vznik WTO k 1. januáru 1995 na základe záverečného aktu v Marakéši. Charakteristika základných rozdielov medzi GATT a WTO. Orgány WTO.