Colné kvóty 1996 - Móric, P.
Uplatňovanie preferenčných colných sadzieb v praxi. Colné kvóty a ich rozdelenie na zmluvné kvóty a preferenčné colné kvóty. Zmluvné kvóty sú výsledkom mnohostranných rokovaní UK GATT. Preferenčné colné kvóty vyplývajú z dohôd o zóne voľného obchodu, ktoré SR uzavrela s niektorými krajinami. Príl.: Tabuľka č. 1 s číslami kvót, názvom tovaru a množstvom. Tabuľka č.2: Jednotlivé kvóty rozpracované na položky colného sadzobníka s uvedením preferenčnej colnej sadzby.