Kdo bude určovat rychlost evropské integrace? V Turíně začala mezivládní konference EU - Žižka, J.
Turín marec 1996 - medzivládna konferencia EÚ - ekonomická súčinnosť členov EÚ, ambiciózna politická únia s efektívnymi inštitúciami, spoločná zahraničná a bezpečnostná politika schopná čeliť medzinárodnému zločinu. Problém určovania rýchlosti integrácie - rôzne názory (Nemecko, Francúzsko). Problém stanovenia dátumu rozširovania EÚ. Nezamestnanosť. Rozširovanie a prehlbovanie únie. Význam konferencie pre ČR.