Společná obchodní politika Na cestě k Evropské unii. 5 - Urban, Luděk
Spoločné politiky - uskutočňované inštitúciami EÚ (Rada a Komisia), komunitárne politiky - ťažisko v členských štátoch a EÚ ich len koordinuje a harmonizuje. Spoločná obchodná politika - dôvody existencie a oblasti, v ktorých sa uskutočňuje. EÚ a pravidlá GATT. Obchodné styky EÚ s hlavnými partnermi - krajiny EZVO, USA a Japonsko. Obchod EÚ s rozvojovými krajinami a krajinami strednej a východnej Európy.