Koncepcia aproximácie práva
Vláda SR začiatkom februára 1996 schválila Koncepciu aproximácie práva SR k právu Európskej únie a k dohovorom Rady Európy. Obsah Koncepcie: Úvod. II. Postavenie a úlohy jednotlivých orgánov a organizácií v rámci výkonnej moci v procese aproximácie práva. III. Základné aktivity v procese aproximácie práva. IV. Základné predpoklady aproximácie práva najmä z hľadiska inštitucionálneho zabezpečenia. V. Zabezpečenie personálnych, materiálnych, technických a finančných predpokladov aproximácie práva.