Obec v spoločnosti - Kukliš, Peter
Postavenie obce v spoločnosti. Náboženský rozmer obce. Charakteristika obce - ako samosprávnej korporácie, ako jednotky územnej samosprávy. Osobitosť postavenia obcí podľa Ústavy SR a viacerých osobitných zákonov. Pôsobnosť obce. Princíp subsidiarity.