Teoreticko-metodologické prístupy k verejnej správe - Kosorín, František
Všeobecne o pojme správa. Verejná správa a jej postavenie v štáte. Vzťahy štátu a verejnej správy v SR. Správna veda ako otvorený systém. Historický pohľad na vývoj verejnej správy. Vývoj verejnej správy v USA.