Minulosť, súčasnosť a predpokladaná budúcnosť slovenského komerčného poisťovníctva - Csáky, J.
Úvahy o vzniku a vývoji komerčného poisťovníctva. Osamostatnenie veriteľa a poisťovateľa. Demonopolizácia slovenského poisťovacieho trhu. Novela zákona č. 24/1991 Zb. o poisťovníctve. Priaznivé výsledky r. 1995. Nárast neživotného poistenia. Rozdiely v životnom poistení. HDP a poistné. Budúcnosť poistného za škodu.