Právo na vzdelanie v modernom demokratickom štáte. 1 - Gašpar, M.
Klasifikácia štyroch súvislostí, ktoré vystupujú do popredia pri práve na vzdelanie. Vysvetlenie vzťahu ustanovenej a slobodne volenej vzdelanosti a práva na vzdelanie. Na druhom mieste je súvislosť medzi smerom realizácie práva na vzdelanie, jeho črtami, rozsahom, ústavnoprávnou reguláciou. Tretie miesto zaujímajú súvislosti medzi realizáciou práva na vzdelanie a využívaním možností, ktoré vznikajú v iných školách. Štvrtá je súvislosť medzi právom na vzdelanie a právo vzdelávať. Vysvetlenie pojmov.