Vysokoškolská legislatíva v Slovenskej republike po roku 1990 - Plavčan, Peter
Zákon č. 172/1990 Zb., o vysokých školách a jeho charakteristika. Nedostatky v zákone podnietili prípravu nového zákona v r. 1992-1993 - odmietnutie zákona akademickou obcou. Zásady nového zákona o vysokých školách predložené na pripomienkovanie akademickej obci v r. 1994 - zamietnuté. Nový súčasný návrh novely zákona č. 172/1990 Zb., o vysokých školách z r. 1995. Základná charakteristika návrhu novely.