Školné a systém finančních podpor na vysokých školách v zemích EU - Váňová, M.
Situácia v niektorých krajinách EÚ. Dánsko, Luxembursko, Rakúsko, Grécko, SRN a Švédsko - bezplatný prístup k vysokoškolskému štúdiu, systémy finančných podpôr pre úspešných (nadaných), i keď sociálne slabších študentov. Rozdiely v podmienkach prideľovania podpory v jednotlivých krajinách. Francúzsko, V. Británia - platenie školného. Francúzsko - školné je odstupňované podľa typu VŠ. V. Británia - študenti platia školné vo všetkých vysokoškolských inštitúciách.