Najdynamickejším segmentom trhu telekomunikačných zariadení sú mobilné komunikácie - Lajčiaková, D.
Trend intenzívnejšej integrácie telekomunikačnej a počítačovej technológie a poskytovania multimediálnych informácií. Desať najväčších svetových dodávateľov komunikačných zariadení v r. 1993-1995 - v r. 1994 bola najväčším dodávateľom spoločnosť ATaT. Pôsobenie ATaT na Slovensku.