Separovaný zber odpadu na Slovensku už nie je len túžbou ochranárov a zelených - Rabayová, Z.
Program odpadového hospodárstva bol schválený r. 1993. Využitie odpadu ako zdroja druhotných surovín. Efektívne rozširovanie separovaného zberu druhotných surovín v SR. Ministerstvo životného prostredia SR podporuje recykláciu odpadu. V Mníchove radikálne znižujú množstvá komunálneho odpadu.