Než zpracujete strategii podniku - Souček, Zdeněk
Stratégia sa v podnikoch spracúva bez znalosti zmien, ku ktorým dochádza v našej i svetovej ekonomike (ohrozenie výsledkov náročnej práce top manažmentu). Základné zmeny v českej ekonomike (zmena poslania podniku, zmena proporcie medzi ponukou a dopytom, zmeny v modernej trhovej ekonomike) a ich dôsledky na spracovanie stratégie podniku.