Časť zákazok vlády USA musí smerovať do malých firiem - Lajčiaková, D.
Vláda USA podporuje malých podnikateľov - federálna agentúra Small Business Administration. Pôžičkové programy. Malé firmy vytvárajú nové pracovné príležitosti. Na Floride sú malé firmy riešením recesie zbrojárstva. Sektory s najväčším počtom nových pracovných miest v malých firmách a sektory s najväčším počtom prepustených pracovníkov veľkých firem v USA v r. 1993.