Kontejnerizace v mezinárodní dopravě. 2 - Šubert, M.
Predpoklady pre kontejnerizáciu. Rozdelenie vhodnosti tovaru pre kontejnerizáciu do troch skupín. Rozvoj kontejnerizácie v modernej preprave tovaru. Prenájom kontejneru (leasing). Leasingové spoločnosti v námorných prístavoch. Kontejnerové prekladiská, terminály. Uplatňovanie prepravných systémov ACTS (Abroll Container Transport System).