Vodná a kombinovaná doprava. 1 - Žarnay, P.
Slovenskí dopravní odborníci sa v r. 1995 zúčastnili študijnej cesty, ktorú zorganizoval Odbor európskej integrácie MDPT SR prostredníctvom holandského Ústavu infraštrukturálneho, hydraulického a environmentálneho inžinierstva (IHE) v Delfte. Prvá tematická časť je venovaná hydrotechnickým a dopravným stavbám, zariadeniam a inštitúciám, ktoré navštívili (vodné dielo Freudenau, prieplav Mohan-Dunaj, Nordzeekanaal, lodný výťah Ronquieres, lodný výťah Strépy-Thieu).