Účtovanie preddavkov v podvojnom účtovníctve podnikateľov - Takács, Z.
Preddavkové platby pri vzájomných obchodných vzťahoch. Vyúčtovanie preddavku na základe dodávateľskej, resp. odberateľskej faktúry alebo uzavretej zmluvy. Opatrenia FMF a MF SR, podľa ktorých sa ustanovuje Účtová osnova a postupy účtovania pre podnikateľov. Účtová osnova pre podnikateľov a syntetické účty na zúčtovanie preddavkov. Príklady účtovania poskytnutých preddavkov dodávateľom, resp. prijatých preddavkov od odberateľov. Účtovné prípady, postupy účtovania.