Postavenie, ciele a činnosť interných audítorov podľa medzinárodných štandardov. 1 - Oberhauser, Ján Artur
Postavenie audítorov v organizáciách. Odlíšenie postavenia interného audítora od externého v dvoch oblastiach: interný audítor má iné pracovno-organizačné postavenie, na rozdiel od externého, ktorý je vždy podnikajúcou osobou. Povolanie a činnosť externého audítora upravuje zákon a určuje jeho povinné členstvo v profesijnej komore. Chápanie interného auditu. Útvar interného auditu a jeho postavenie. Stanovy ako vnútropodniková organizačná norma a "Normy pre odborný výkon vnútropodnikového auditu", ktoré sú kodifikovaným štandardom pre všetky útvary interného auditu.