Základný výskum je ťažiskový - Tiňo, J.
Postavenie a úlohy Slovenskej akadémie vied. Priebeh transformácie SAV. Ťažiskovým problémom je spolupráca na príprave zákona o Štátnom fonde na podpru vedy a techniky. Vznik Grantovej agentúry SAV, Grantovej agentúry pre vedu (GAV) a Grantovej agentúry pre techniku (GAT). Vytvorenie Vedeckej grantovej agentúry (VEGA). Základný výskum ostáva ťažiskom aktivity pracovísk SAV. Formovanie štátnej vednej politiky v Úrade pre stratégiu rozvoja spoločnosti, vedy a techniky SR. Spoločenskovedné pracoviská SAV.