Komunálne obligácie - Dubcová, Gabriela, 1968-
Komunálne (municipálne) obligácie, predstavujú v širšom chápaní dlhopisy, ktoré vydávajú orgány štátu alebo samosprávnych celkov (miest a obcí) za účelom získavania kapitálu na financovanie svojich projektov a najrôznejších výdavkov. Emisia komunálnych obligácií. Všeobecné (generálne) obligácie. Príjmové (dôchodkové) obligácie. Sprostredkovateľ emisie. Účastníci kapitálového trhu - investori. Výhody z investovania do komunálnych obligácií.