Nový přístup k plánování obecních investic - Kingsley, G.T
Rozvoj a zlepšovanie miestnych infraštruktúr. Drastické obmedzenie finančných prostriedkov na tieto účely v ČR. Mestá v západnej Európe a USA rozdeľujú svoje ročné rozpočty na dve časti: bežný rozpočet a kapitálový rozpočet. Proces plánovania kapitálového rozpočtu. Účasť obyvateľov na spoluvytváraní programu rozvoja infraštruktúry. Potreba vytvárania analýz pre každý navrhovaný projekt. Úverové financovanie.