Experimental Forecast Simulations of the Slovak Economy - Mikelka, E.
Varianty vývoja ekonomiky Slovenska do r. 2005 (varianty ekonomického rastu). Na prepočty týchto prognostických variantov bol použitý experimentálny ekonometrický model. Dlhodobá prognóza musí vychádzať z vyhodnotenia súčasného stavu ekonomiky a vývojových tendencií a z vytýčených strategických cieľov. Prognostické simulácie majú aproximatívny a experimentálny charakter.