Je ekonomie blahobytu racionální? - Kinkor, Jiří
Vznik modernej ekonómie blahobytu ako systematickej ekonomickej subdisciplíny sa datuje od r.1946. Anglický utilitarizmus. Rozmach paretizmu - fundamentálne teorémy ekonómie blahobytu. Charakteristika súčasného stavu neoklasickej ekonómie blahobytu. Pojem spoločenského blahobytu. Vzťah ekonómie a filozofie.