Robert Lucas - nositel Nobelovy ceny za ekonomii za rok 1995 - Jonáš, Jiří
Robert E. Lucas získal Nobelovu cenu za ekonómiu za r. 1995 za to, že rozpracoval a aplikoval hypotézu racionálnych očakávaní. Rozhodnutím švédskej Kráľovskej akadémie vied bol za ekonómiu ocenený smer ekonomického výskumu známy ako škola racionálnych očakávaní.