Svetová populácia starne, čo prináša problémy s dôchodkovým zabezpečením - Rievajová, Eva
Podiel dôchodcov na obyvateľstve SR sa neustále zvyšuje. Stredná dĺžka života je v porovnaní s európskymi krajinami nízka. Faktory ovplyvňujúce rast nákladov na dôchodky. Životné náklady dôchodcov. Systémy sociálnych dávok v transformujúcich sa krajinách - výška dôchodkov postupne klesá. Vývoj priemernej mesačnej výšky dôchodkov, úhrnných výdavkov na vyplatené dôchodky a počtu dôchodcov na Slovensku v r. 1957-1995.