Krajina pri Dunaji
Centrá Podunajského regiónu - Dunajská Streda, Nové Zámky, Komárno. Podunajsko - rieka Dunaj (vodná cesta Rýn-Mohan-Dunaj), vodné dielo Gačíkovo, úrodné územia (silný potravinársky výrobný potenciál - obilniny, cukrová repa, zelenina, ovocie, kvety). Základné charakteristiky niektorých dominantných podnikov regiónu - Akciová spol. Dunako v Dunajskej Strede, Noko Fruit v N. Zámkoch, pivovar v Hurbanove, Slovenské lodenice a.s. v Komárne, Juhoslovenské celulózky a papierne a.s. v Štúrove. Obchod a podnikanie v regióne.