Predpokladom investovania podnikateľov do bytovej výstavby je liberalizácia nájomného - Zverková, Daniela
Plány štátnej bytovej politiky - do r. 2000 sa má postaviť 96 000 bytov. Situáciu komplikujú neujasnené majetkovoprávne vzťahy k pozemkom. Liberalizácia nájomného sa zastavila. Podnikatelia investujúci do výstavby bytov sa nepodriaďujú štátom regulovanému nájomnému. Štátna podpora rozvoja bývania. Priame a nepriame dotácie a úvery.