Nové předpisy pro investiční bankovnictví v EU - Tomášek, M.
V členských štátoch EÚ vstúpili 1.1.1996 do platnosti dve smernice pre oblasť investičného bankovníctva. 1. Smernica Rady ES z 10.5.1993 o investičných službách v oblasti cenných papierov (93/22/EHS) a 2. Smernica Rady ES z 15.3.1993 o kapitálovej primeranosti investičných firiem a úverových inštitúcií (93/6/EHS).