Zákon o ochrane vkladov prijatý - Pagáčová, Mária
Prijatie zákona o ochrane vkladov, ktorý nadobúda účinnosť 1. júla 1996. Týmto zákonom zabezpečuje Slovenská republika priblíženie nášho právneho poriadku právnym predpisom EÚ. Predmetom ochrany sú neanonymné vklady fyzických osôb. Povinnosti fyzických osôb, ktoré si budú uplatňovať právo na náhradu vkladov. Zákon ukladá povinnosť všetkým bankám a pobočkám zahraničných bánk, ktoré prijímajú a spravujú vklady fyzických osôb, aby sa zapojili do systému ochrany vkladov.